22
nov-2016

Budget tips voor het Galapagos eiland Isabela

1. Concha la Perla baai (gratis)


Prachtige baai waar je via een wandelpad op vlonders tussen de mangrove heen wandelt. Let op want onderweg liggen er overal marine iguana’s en zeeleeuwen op de steiger. De baai is een prachtige plek om te snorkelen, met een aantal gedeelten waar warm water uit de bodem opstijgt. Tussen de spleten die het lava heeft achter gelaten kan je snorkelen en zwemmen honderden tropische vissen. Er is een kans om met zeeschildpadden, zeeleeuwen, pinguins en roggen te snorkelen. Mijn tweede bezoek zag ik er ook een prachtig gestippelde zeeslang. Tip: Kom hier aan het eind van de middag op een zonnige dag. Het licht glinsterend dan prachtig in het water en de lava tunnels.Groene zeeschildpad, Concha de Perla

Groene zeeschildpad, Concha de Perla

2. Tortoise breeding centre (gratis maar een donatie wordt gewaardeerd)


Via een prachtige wandeling achter het Iguana hotel kom je bij het tortoise breeding centre. Naast uitleg over waarom deze beesten met het uitsterven bedreigd worden en welke soorten er op Isabel leven en hoe je ze kan herkennen, kan je de reuzen in levende lijve zien. Van eieren tot aan de grote 100 jarige exemplaren.
tortoise-breeding-centre

3. Laguna Los Flamingos or Laguna Salinas (gratis)


Als je 

tien minuten het dorpje westelijk uitloopt vanaf de plaza langs het strand kom je bij een splitsing. Neem de rechterkant richting het Tortoise breeding centre. Je loopt nu over een houten boardwalk waar marine iguanas zonnebaden. Onder de boardwalk bevind zich een grote zout lagune waar tal van vogels en iguanas in waden/zwemmen. Naast white cheeked galapagos eenden zijn er tal van Oystercatchers en toen wij er waren een grote groep met knalroze flamingo’s. Zoals bijna alle dieren op de Galapagos zijn ze gewend aan mensen en niet schuw, je kunt dus uitgebreid en ze dichtbij bekijken.

Flamingo laguna, Isabela

Flamingo laguna, Isabela

4. Wit zandstrand Puerto Villamil (gratis)

Voor het dorp van Puerto Villamil ligt het langste witte zandstrand van de Galapagos, zo’n 3 kilometer lang. Rond de oude pier is het mogelijk in het water te zwemmen, verder langs het dorp is het geschikter om te surfen.

Strand Isabela

Strand Isabela

5. Lavatunnel (gratis)

Vlak naast het strand van de liefde ligt een lange lava tunnel waar je een klein stukje aan begin in kan. Aan de bovenkant ligt de lava tunnel bloot en kan je mooi zien hoe het lava ooit de zee in is gestroomd en gestold is. Als je over de lavatunnel loopt struikel je over de marine iguanas.

Lava tunnel, Isabela

Lava tunnel, Isabela

6. Wetlands van Isabela

Net buiten het dorp beginnen de wetlands van Isabela. Prachtige meren, laguna’s en moerassen. Langs het strand zijn er hier en daar kleine paden naar de meren gemaakt zodat je dichterbij kan kijken naar eventuele vogels. Een paar honderd meter voorbij het kerkhof is een picknick plaats gemaakt bij de moerassen met picknicktafels, bankjes en een barbecue. Wij zagen in de meren weinig wild.

Wetlands of Isabela

Wetlands of Isabela

7. Playa D’amor (gratis)


Mooi klein strand vol met marine iguanas. Er zijn twee delen, een met een rotsige baai waar je in kan, maar het is niet diep genoeg om echt te zwemmen. Het andere strandje heeft wit zand. Op beide stranden zie je veel vogels die zoeken naar eten. Toen wij er waren zagen we blue footed boobies, een blauwe heron en andere vogels.

Playa D'amor, Isabela

Playa D’amor, Isabela

8. Haven van Puerto Villamil ($1)


Tien minuten lopen vanaf het centrum is de haven van Puerto Villamil, mocht je met een boot van het ene eiland naar het andere varen zal je genoodzaakt zijn om een watertaxi te nemen om aan land te komen. Kijk vooral over de rand van de boot, aan het eind van de middag zwemmen er tal van grote roggen in de baai. In de paar minuten die wij vaarden van onze boot naar de kant telde wij er negen!


Baai Puerto Villamil, Isabela

Baai Puerto Villamil, Isabela

9. Strand naast de pier (gratis)


Naast de pier is een klein wit zandstrand, maar wel de moeite waard om te bezoeken. Het strand wordt bewoond door een zeeleeuwen kolonie, pelikanen landen regelmatig op het strand, er lopen marine iguana’s, en wij zagen meerdere malen blue footed boobies overvliegen. Er zit een klein restaurantje tussen de mangroves en er is een kiosk waar je drankjes en snacks kan kopen. Ook is er een openbare toilet achter het strand.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec