23
nov-2016

Gratis en spotgoedkope dagtrips op de Galapagos

galapagos-strand

Op de bewoonde eilanden kan je zelf heel veel stranden en delen van het nationale park bezoeken zonder gids. De kosten om hier te komen zijn minimaal en de dieren die je er kunt zien fantastisch. Als je op een budget reist is dit de manier om veel van de Galapagos te zien.

Eiland Santa Cruz

Een van de grootste en meest bezochte eilanden van de Galapagos. Het heeft ook de grootste mensen populatie en daarmee ook het grootste dorp, de meeste restaurants en supermarkten en biedt een bezoeker talloze activiteiten on zelf te ondernemen. Het is het enige eiland met openbaar vervoer, een van de factoren waarom het het goedkoopste eiland is om te bezoeken van de Galapagos eilanden.

Lees hier alle tips.

Eiland San Cristobal

Het oostelijkste eiland en een van de oudste, San Cristobal heeft een kleinere mensen populatie dan Santa Cruz en is met name bekend om zijn zeeleeuwen kolonies, blue footed boobies en de zeeschildpadden en haaien in het water rond het eiland.

Lees hier alle tips.

Eiland Isabel

a

Een van de jongste Galapagos eilanden, en tevens de grootste maar van de bewoonde eilanden diegene met de kleinste mensen populatie. Biedt de bezoeker het langste witte zandstrand van de Galapagos eilanden, wel drie kilometer lang en naast veel dieren die je ook op andere eilanden kan zien een grote populatie flamingo’s en pinguïns. Hieronder een aantal manieren om gratis of voor weinig geld een groot gedeelte van de natuur en beesten te zien.

Lees hier alle tips.

Algemene tip voor kinderen: Speeltuinen

Als je met kinderen reist heb je sowieso geen moeilijke kinderen op de eilanden. Overal zijn beesten om te bekijken en prachtige stranden om te spelen. Maar er zijn op een aantal plekken ook nog speeltuinen, wij gingen aan het eind van de middag vaak naar de pier van Puerto Ayora om dieren in het water te bekijken terwijl Noa in de uitgebreide speeltuin speelde. Maar ook onderweg in het dorpje Bellevista kwamen we een prachtige speeltuin tegen, en op San Cristobal aan het einde van de boulevard is een speeltuin. Op het eiland Isabel is een speeltuin achter in het dorp bij de overdekte volleybal en voetbalvelden.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec